• Výborný projekt a 1. miesto vo finále súťaže JUNIOR INTERNET AMAVET
      • Výborný projekt a 1. miesto vo finále súťaže JUNIOR INTERNET AMAVET

      • 30.04.2024 00:33
      • Amavet je občianske združenie s celoslovenskou pôsobnosťou. Cieľom organizácie je už od založenia v roku 1990 vytvárať podmienky pre rozvoj prírodovednej, technickej a počítačovej gramotnosti detí. Združenie okrem iných akcií každý rok zverejní výzvu Junior Internet pre mladých nadšencov digitálnych technológií.
      • Aby sa držal krok so súčasnými trendmi, 19. ročník súťaže vyhlásili v kategóriách: JuniorWEB, JuniorAPP, JuniorDESIGN, JuniorTEXT a JuniorCONTENT, aby poskytli platformu pre širokú škálu digitálnych projektov a umožňujú študentom ukázať svoje rôznorodé schopnosti a kreativitu.

        Autori vybraných 44 projektov boli pozvaní na celoštátne finále Junior Internetu, ktoré sa uskutočnilo 12. – 13. apríla 2024 na Fakulte informatiky a informačných technológií STU v Bratislave.

        Z nášho gymnázia do finále kategórie JuniorWEB sa dostal Márk Kósa z triedy Kvarta s webovou stránkou Školský rozhlas. Celý systém navrhol v cloudovom prostredí replit.com. Pri vývoji z ponuky použil Nix, npm, secrets a Deployments. Celé programovanie realizoval pomocou programovacích jazykov HTML, CSS a Javascript, ktorým sa podrobne venuje už dva roky. Kombináciou týchto nástrojov vytvoril digitálnu verziu školského rozhlasu, ktorý od októbra bezproblémovo funguje na škole. Viacmesačná dôsledná práca a neúnavná snaha sa oplatila. S výborným projektom a presvedčivým vystúpením Márk vo svojej kategórii získal krásne 1. miesto.

          

        Tomáš Oharčák – IT spoločnosť Amcef: „Z technickej stránky projekt je perfektný“.

        Finálne kolo bolo nielen príležitosťou pre všetkých zúčastnených študentov prezentovať svoje nápady, ale aj priestorom na stretnutie s odborníkmi a rovesníkmi s podobným záujmom. Diskusie s odborníkmi posunú študentské projekty ešte ďalej a inšpirujú autorov - žiakov pre ďalšiu prácu. Okrem toho bola to tiež skvelá príležitosť spoznať Fakultu informatiky a informačných technológií STU v Bratislave. Najlepší umiestnení žiaci totiž získali automaticky prijatie na FIIT STU.yessmiley

      • Naspäť na zoznam článkov