• Lyžiarsky výcvik
      • Lyžiarsky výcvik

      • 23.03.2023 06:36
      • V tomto školskom roku sa po dlhšej prestávke podarilo pre našich študentov zorganizovať 5-dňový lyžiarsky výcvikový kurz v krásnom prostredí lyžiarskeho strediska Králiky. Počasie im prialo, a tak si pobyt na svahu všetci naplno užili.
      • LVVK sa zúčastnilo 36 žiakov školy. Žiaci boli rozdelení do troch družstiev podľa lyžiarskej zdatnosti. Výučba prebiehala dopoludňajšou a popoludňajšou výukou s krátkymi prestávkami.  Každé poobedie na chate bolo určené na odpočinok a relaxáciu žiakov. Po večeri sme sa vzdelávali v spoločenskej miestnosti, žiaci sa navzájom spoznávali a zabávali.

        Cieľom začiatočníkov bolo vedieť zjazdiť terén oblúkmi z pluhu, z rozšírenej stopy, pre zdatnejších základným carvingovým oblúkom. Cieľom mierne pokročilých a pokročilých bolo zdokonalenie zjazdu lyžiarskych zručností – vedieť zjazdiť terén so správnym držaním tela a znožnými oblúkmi, vedieť zjazdiť terén otvorenými a uzatvorenými oblúkmi, , jazda šikmo svahom,  základný zosuvný oblúk, oblúky s rôznym polomerom.

        Žiaci preukázali zvládnutie lyžovania a stanovených cieľov na pretekoch v jazde zručnosti slalomového lyžovania. Absolvovali spoločnú trať v dvoch kolách. Vo štvrtok večer sme vyhodnotili preteky a odovzdali žiakom na pamiatku diplom a sladké ceny. Účelom LVVK bolo aj vychovávať žiakov k pozitívnemu vzťahu k prírode, dodržiavaniu horských a lyžiarskych pravidiel a v neposlednom rade si osvojili aj tzv. biely kódex - pravidlá správania sa na lyžiarskej trati. 

        Mgr. Lorant Csefalvay

         

      • Naspäť na zoznam článkov