• Deň Zeme
      • Deň Zeme

      • 26.04.2022 19:18
      • Rozsiahle poškodzovanie životného prostredia núti odborníkov celého sveta zamýšľať sa a hľadať spôsoby jeho ochrany.  Zemské zdroje nie sú nevyčerpateľné a sme na daroch poskytovaných prírodou závislí. Preto sa treba venovať otázkam životného prostredia a chrániť jeho poklady i pre budúce generácie a zdravý život na Zemi.

      • V piatok, 22. apríla sme si aj my pripomenuli, že tento deň patrí našej Zemi. A to nielen naším oblečením vo farbách zelenej a modrej, ale aj pútavými prezentáciami a aktivitami. 

        Študenti III.A a Septimy si pripravili počas projektového vyučovania zaujímavé EKO témy: Upcyklácia, Virtuálna voda, Uhlíková stopa, GMO, Recyklácia, Koralové útesy a Fairtrade. Svoje prezentácie doplnili o zaujímavé aktivity, súťaže, kvízy, ale aj malú ochutnávku. A takto pripravení si vyskúšali rovesnícke učenie. Avšak aj naše odvážne študentky Prímy a Tercie sa nezľakli a svoje EKO prezentácie a aktivity bravúrne odprezentovali pred staršími študentmi. Naším cieľom bolo, aby sme si uvedomili, že každý z nás aj svojou troškou môže prispieť k veľkým veciam.

        Žiaci triedy Septima a III.A sa pri tejto príležitosti zúčastnili besedy s pracovníkom životného prostredia, ktorý prednášal o kvalite a ochrane pôdy a sústredil sa na poznatky priamo zo Žitného ostrova. Prednáška bola spojená s prezentáciou a aktivitami - pracovali v skupinkách s pôdou a zisťovali priepustnosť rôznych druhov pôd. To našich študentov veľmi zaujalo. 

        Fotografie z týchto aktivít nájdete vo fotoalbume.

         

        Na záver...

        Motto roku 2022 znie – Investujme do našej planéty! Ako to môžeme urobiť?

        Medzinárodná platforma Earth Day odporúča zaviesť do každodenného života pár zmien. Napríklad nás vyzýva na obmedzenie používania plastov, šetrenie vodou, kúpu lokálnych potravín, používanie prírodných hnojív či zapojenie sa do dobrovoľníckych činností. Nezabúdajme, že každý deň môže byť Dňom Zeme a veďme k úcte a láske k našej planéte aj svojich najbližších! (zdroj: www.enviroportal.sk)

      • Naspäť na zoznam článkov