• Naši mladí GEO olympionici
      • Naši mladí GEO olympionici

      • 23.02.2022 06:33
      • Magický deň so šiestimi dvojkami vôbec nedopadol na "dvojku". Bolo to u nás na výbornú, pretože sa niesol v duchu odmeňovania za netradičné prvenstvo, ktoré získali naši študenti "malého" gymnázia vďaka ich šikovnosti a chuti zapojiť sa do školského kola geografickej olympiády. Viac však slovami pána Mgr. Hudáka, učiteľa geografie, ktorý toto celé "spískal".

      • Dňa 22.2.2022, ktorý je, mimochodom, veľmi silne numizmatickým dňom, na našu školu zavítali dve milé tajomníčky Geografickej olympiády. Dôvodom ich návštevy bolo odovzdávanie odmien mladším žiakom nášho osemročného gymnázia. Akú odmenu nám odovzdali? A za čo vlastne?

        Pani tajomníčky nám odovzdali USB kľúče s kapacitou 32GB, pre každého žiaka, ktorý sa zapojil do školského kola geografickej olympiády. Tento ročník olympiády bol totiž výnimočný - konalo sa už jeho 50. kolo! V rámci tohto špeciálneho jubilejného ročníka vymysleli organizátori olympiády zaujímavú výzvu. Škola s najväčším percentuálnym zastúpením žiakov, ktorí sa zúčastnia školského kola, získa odmenu v podobe USB kľúča pre každého účastníka.

        Samozrejme som neváhal, a preto som na deň "D", 24.11.2021, zariadil všetko tak, aby sme to boli práve my, kto túto výzvu vyhrá. Počnúc prípravou žiakov, rezerváciou informatických učební, kde žiaci túto olympiádu riešili online, až po dozory do učební cez hodiny, keď som nevedel byť prítomný osobne. Veľmi sa teším z tohto úspechu. Hoci, aspoň malé ďakujem, od žiakov by bolo potešilo. Možno len v tej eufórii sa na to pozabudlo. Nevadí. Za tie radostné úsmevy a spokojné výrazy na ich tvárach, ako aj za to, že sme našu školu opäť vedeli trochu zviditeľniť, tak práve za toto to rozhodne stálo!

        Geografii zdar! :)

         Mgr. Adrián Hudák

            

      • Naspäť na zoznam článkov