• Vianočné výzvy 2021
      • Vianočné výzvy 2021

      • 16.12.2021 13:47
      • V období očakávania Vianoc sa každoročne usporadúvajú rôzne charitatívne podujatia a zbierky na pomoc tým, ktorí to najviac potrebujú. Takou sú i milé projekty Koľko lásky... a Vianočná pošta, do ktorých sa zapojila aj naša škola.
      • Vianočné krabice pre seniorov

        Tento rok sme sa druhýkrát zapojili do celoslovenskej výzvy Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok -  charitatívnej zbierky vianočných balíčkov pre seniorov v domovoch, ktorú už 4. rok organizuje občianske združenie s názvom Koľko Lásky.

        Po minuloročnom „lockdownovom pilote“, kedy sa do projektu zapojili dnešní terciáni, sme sa rozhodli touto myšlienkou osloviť aj ostatných študentov a zamestnancov školy. Podarilo sa nám vyzbierať 12 krabíc a 6 mikulášskych balíčkov, za ktoré sme našim darcom veľmi vďační. Vzhľadom k situácii, kedy sme opäť čelili zatvoreným obchodom a obmedzeniam kvôli pandémii, sme radi, že sme ako škola mohli svojou troškou prispieť aj my.

        Krabice plné lásky a mikulášske balíčky putovali do Zariadenia pre seniorov na ul. Generála Svobodu a Domu a penziónu pre dôchodcov na Nám.priateľstva v Dunajskej Strede. Bude našou snahou podporiť tento krásny projekt aj o rok, aby sme rozvíjali prosociálne cítenie našich študentov a potešili starkých v domovoch, pre ktorých sú tieto krabičky mnohokrát jediným darčekom, ktorý na Vianoce dostanú.  

        Vianočná pošta 2021

        Našou druhou vianočnou výzvou bola možnosť zapojiť sa do ďalšieho milého projektu s názvom Vianočná pošta 2021, ktorého organizátorom je OZ Pohodovo a zakladateľkou, v čase vzniku nápadu iba 13 ročná žiačka Hanka z Bratislavy.

        Aj v tejto výzve sú adresátmi seniori v domovoch, pre ktorých dobrovoľníci z celého Slovenska pripravujú vlastnoručne vyrobené a rukou písané vianočné pozdravy.

        Tento rok sme sa do výzvy zapojili záväzkom pripraviť 30 pozdravov, ktoré sme poslali seniorom do Strediska Evanjelickej Diakonie v Hontianskych Moravciach a Strediska Evanjelickej Diakonie v Horných Salibách. Pochvala a poďakovanie patrí všetkým našim študentom, ktorí tieto krásne pozdravy s láskou vytvorili.

        Symbolickou odmenou je pre nás Certifikát odhodlaného pisateľa vianočnej pošty.

      • Naspäť na zoznam článkov