• Halloween
      • Halloween

      • 26.10.2021 21:12
      • Dnes sa na našom gymnáziu slávil Halloween!
        Aj keď ho poznáme skôr ako „americký“ sviatok, získal si popularitu aj u nás.
      • Halloween alebo All Hallows’Evening“, teda predvečer všetkých svätých, sa oslavuje každoročne v noci z 31. októbra na 1.novembra. Neodmysliteľne k nemu patria strašidelné halloweenske kostýmy, vyrezávané tekvice, svietiace lampáše a deti chodiace od domu k domu koledujúc o maškrty.

        Halloween sme na „malom“ gymnáziu oslávili trochu v predstihu. Žiaci Prímy až Kvarty mali možnosť ukázať svoju kreativitu a predviesť kostýmy, ktoré si na tento deň pripravili. A veru, bolo ich neúrekom! Stretli sa tu strašidlá, zombíci, čarodejnice i čarodejníci, Hermiony, upíri, no prišiel i šašo, záhradník, biskup, či biela pani aj dáma v čiernom. A nielen to – počas dňa plnili triedy halloweenske úlohy a zabojovali o pekné ceny. Odmenu si odniesli nielen najkrajšie masky, ale naša čarodejnícka (učiteľská) porota vyberala aj najoriginálnejšie rúška, tekvice, či najkrajšie plagáty. Na záver sa udelila špeciálna cena pre „najhalloweenskejšiu triedu“, teda triedu, ktorá získala najviac bodov za všetky aktivity. Tento rok si ju vyslúžila Sekunda. O tom, že sa deň vydaril, svedčia i veselé zábery v našom fotoalbume.

        Aj keď Halloween prináša veľa zábavy, v našich končinách sa toto obdobie spája s prvými prázdninami v tomto školskom roku a tiež prípravou na tzv. „dušičky“.  

        Milí študenti, želáme Vám, aby ste tieto voľné dni prežili v zdraví a pohode!

      • Naspäť na zoznam článkov