• GLD má talent
      • GLD má talent

      • 05.06.2024 11:16
      • Už po tretíkrát sa pod drobnohľadom pani profesorky Kláry Šándorovej uskutočnila jedna z najočakávanejších akcií v roku - naša školská talentová súťaž GLD má talent! 31. mája sa nevyučovalo tradičným spôsobom, a to práve kvôli nadchádzajúcemu Dňu detí. Dôvodom popularity však nie sú iba voľné hodiny, ale aj možnosť obohatiť sa o rôznorodé kultúrne zážitky.
      •           Žiaci gymnázia mali možnosť zapojiť sa do nevídanej talentovej súťaže. Niektorí  predviedli svoje skryté nadania dané od prírody a iní zas  každému ukázali výsledky ich dlhodobej námahy, práce a času venovaného ich vybranému odboru. Ako aj každý predchádzajúci rok bolo publikum a porota zas a znova zanechaní v nemom úžase. Nemota však pretrvávala iba počas prvej sekundy príjemného šoku a po chvíľke spamätania sa nasledoval vrúcny potlesk. Tento rok bol repertoár predstavení naozaj obsiahly, keďže sa žiaci ukázali v mnohorakých číslach. Cez tanečníkov, spevákov, hudobné talenty až po balónikových umelcov a básnikov. Dvadsať minútová prestávka ubehla rýchlo ako voda a zábava už aj pokračovala. Každé jedno číslo bolo nezabudnuteľné a unikátne, a práve preto mala porota na konci súťaže veľmi náročnú úlohu - rozhodnúť o tom, kto bude ocenený. Počas napätého čakania však pódium nezostalo prázdne a zaplnili ho žiaci 2.A obľúbeným tancom celého gymnázia, belgičákom. Dominik z 3.A nás obohatil spontánnym klavírnym číslom. Nakoniec porota rozhodla a neváhala v otvorení nových oceňovaných kategórií.

        Cenu s názvom „Najväčšie prekvapenie roka“ získal Timotej Tóth z triedy Sexta jeho očarujúcim hlasom a nostalgickou pesničkou od Franka Sinatru - My way. Ďalšiu jedinečnú cenu, „Najklasickejšie vystúpenie“, si vybojovala Lara Kalmárová jej prekrásnym baletom na skladbu od Čajkovského. „Cenu tvorivosti„ dostala Lucia Méhesová z triedy Kvinta za jej zábavný prednes vlastnej básne o jej spolužiakoch. Bez ocenenia nezostal ani Kristián Vajas z triedy Príma a zobral si titul „Najoriginálnejšie číslo“ jeho nekonvenčnou tvorbou mačiek a psov z netradičného materiálu, balónov. Kontest popularity, čiže cenu publika získali žiačky z triedy 1.A a 3.A ich chytľavou a naozaj úžasnou tanečnou kreáciou. V tradičnejšej súťažnej časti získala tretiu cenu zohratá talentovaná hudobná dvojica Ashley a Sam z triedy Kvarta ich interpretáciou pesničky z nového Hunger Games filmu.  Druhé miesto si zaslúžili Blanka Benkóczky a Viktória Horváthová z tried Kvarta a 1.A ich do bodky dokonale dotiahnutým tanečným číslom, ktoré upútalo pozornosť každého z obecenstva. A nakoniec sa o najvyššie miesto na piedestáli podelili dve hudobníčky. Ela Plevíková z triedy Tercia očarila prítomných jej vycibreným melodickým gitarovým predstavením a Ema Francová z triedy Sekunda obohatila každého o prekrásnu klavírnu skladbu z rozprávky Kráska a zviera.

         

                    Všetci účinkujúci boli ozaj veľmi šikovní a klobúk dole pred každým, kto sa odvážil postaviť sa na pódium. Vďaka patrí aj úžasným moderátorom a zvukárom, ktorí nás sprevádzali počas celého dňa. Bez ochotných učiteľov, poroty a sponzorov by tento deň tiež nebol možný, takže aj im patrí veľké ďakujem. Každý odchádzal s dobrou náladou a gymnazisti sa už nevedia dočkať na ďalší ročník súťaže Gymnázium Ladislava Dúbravu má talent. Vidíme sa opäť o rok!

        Viktória Szepesiová

      • Naspäť na zoznam článkov